Slider

 


 

 

 
O PGELET, voor ons kapsalon wij een strikte `No show policy: 

Als u een afspraak niet kunt maken, kunt u minimaal 48u van te voren annuleren.
Dit kan 24u/24 (via bericht en vooraf online)
en tot 48u wijziging op de afspraak.
Zo kunnen wij een andere persoon gelukkig maken. Indien er niet tijdig wordt geannuleerd zijn wij genoodzaak van de afspraak in te brengen via facturatie. Word deze
`No show` niet betaald zullen wij u niet meer kunnen helpen aan een volgende afspraak.

 

24 u voor het annuleren van: geen kosten.

 Binnen 24 u voor afspraak annuleren: 50%

 Niet/vergeten/te laat: 100%

 

Dinies Kapsalon

WieWatHaar

 

Waarom je beter investeert in professionele shampoo en verzorging. De laatste 10 jaar zijn de haarkleuringen niet zomaar " een kleurtje" meer. Je brengt al heel wat uurtjes door in de kappersstoel als je voor een nieuwe haarkleuring gaat! En veel tijd kost helaas veel geld! Dus het is jammer dat je dure haarkleuring " niet de juiste verzorging krijgt! Wat verstaan we onder ‘professionele haarproducten’?

Dit begint bij de basis: een goede shampoo, conditioner, zo nu en dan een masker en een beschermend serum, maar ook tussen de styling- en finishing producten bestaat een groot verschil in kwaliteit. Professionele shampoo en conditioner vormen de basis van een goede look. Je komt helaas echt niet weg met een professionele shampoo en een goedkope conditioner. Investeren dus, girls! Als je geen goede basis hebt, zullen ook de producten die je daarna gaat gebruiken om je haar te stylen niet optimaal werken.


De professionele producten zullen de gewenste stevigheid, hold, grip en volume dan niet geven. Toch jammer van die haarlak die je er dan inspuit! Bij de kapper krijg je advies over welke producten het beste bij je haar passen. Er wordt gekeken naar wat jouw haar nodig heeft en geluisterd naar jouw wensen wat betreft eindresultaat dat je wilt bereiken met de styling en finishing. Daarnaast blijven professionele kappers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarverzorging en -styling. Als je klaar bent bij de kapper voel je je altijd even als een celebrity op de rode loper.


Wil jij thuis ditzelfde resultaat bereiken, gebruik dan ook precies dezelfde producten als die jouw kapper heeft gebruikt. Andere producten hebben een andere samenstelling, dus ook een ander effect. Best logisch toch?! In professionele producten zitten minder of geen synthetische siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat het haar tijdelijk wordt ‘opgevuld’, zodat het maximaal een uur goed aanvoelt en mooi glanst. Echter, synthetische siliconen zijn niet oplosbaar met water, waardoor het laagje siliconen steeds dikker wordt na een wasbeurt. Dit verstikt het haar, omdat siliconen geen zuurstof kunnen doorlaten. Daardoor wordt je hoofdhuid op den duur vet, dus je haar zwaar.


Professionele producten hebben siliconen die wél oplosbaar zijn met water én zijn zuurstof doorlatend. Ze zullen dus geen zwaar of vet effect creëren. Siliconen in professionele haarverzorgings- of stylingproducten worden ook wel eens vervangen door verzorgende oliën om glans te creëren. De pH-waarde van de professionele producten ligt op dezelfde pH-waarde als die van je haar, huid en nagels. Als je je haar reinigt met een professioneel product zal het de pH-waarden van je haar en hoofdhuid niet aantasten, waardoor de vochtbalans in stand wordt gehouden en het kleurbehoud wordt verlengd.


 In professionele producten zitten meer soorten ingrediënten die je haar en hoofdhuid allemaal nodig hebben. Ook zijn de ingrediënten van hogere kwaliteit, vandaar dat je er ook wat extra voor betaalt. De alcohol in professionele producten is van veel betere kwaliteit en zal je haar minder snel uitdrogen. Daarnaast zijn professionele producten geconcentreerder. Daarom heb je er veel minder van nodig en gaat dat duurdere flesje of potje langer mee. Last but not least: professionele producten beschadigen je haar niet. Dit scheelt je ook weer extra verzorgingsproducten en knipbeurten!

 

FUN FACTS!

- Ons haar kent een groeifase waarin het groeit, een overgangsfase waarin de groei vermindert en stopt,
  en een rustfase waarin het haar uit de haarwortel wordt geduwd door een nieuw haartje.

- Gespleten haarpunten zijn niet te repareren... Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige dat je helpt.

Je haar groeit niet sneller als je het vaak knipt..

Hoe snel haar groeit, wordt geregeld in het haarzakje in de hoofdhuid. 

Het knippen van de punten heeft daar geen invloed op.

Dat je haar voller lijkt na een knip beurt, klopt wel, je knipt immers de dunne punten af.
Wil je langer haar laat dan je haar om de 2 maanden knippen.

  • De maximale lengte die je haar kan bereiken is erfelijk bepaald.
  • Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter. Dat komt door de invloed van de zon.

Soms groeit het 's zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo'n 2 à 3 centimeter per maand.

 

  • Een anti-roosshampoo vervaagt de geverfde haarkleur.
    Gebruik voor gekleurd haar altijd de aangepaste shampoo. Zo blijft de kleur beter en mooier.
  • Met een satijnen kussensloop raakt je haar minder snel in de war. Ideaal dus als je je haar laat doen voor een feestje!
  • Tip voor statisch haar (bijv. doordat het kouder is): spray wat haarlak op een kam of op een borstel, geen kam of borstel van metaal, want daar wordt je haar nóg statischer van.
  • Kauwgom in je haar? Pindakaas weekt de kauwgom los!

 

Mannen

Hoeden, petten, mutsen, ... je mag ze allemaal dragen.

Geen enkel hoofddeksel veroorzaakt haaruitval. Duidelijker kunnen we het niet zeggen.

Waar komt die fabel dan vandaan? Waarschijnlijk zijn oorzaak en gevolg omgedraaid.

Veel kale of kalende mannen proberen dit te verbergen onder een hoed of pet.

Zo lijkt het natuurlijk alsof de hoofddeksels de kaalheid veroorzaken, maar dat is niet ...

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.

 

Toch enige waarheid?

Er is altijd een maar, ook hier. Er zijn namelijk wel negatieve kantjes aan het dragen van hoofddeksels. Het voornaamste is een gebrek aan circulatie. In de zomer of tijdens zware inspanningen kan dit problemen opleveren omdat je veel zweet. Onder een hoofddeksel kan dat zweet niet weg en na een tijdje raken de poriën van je hoofdhuid verstopt. Maar met een shampoo die de hoofdhuid reinigt, is dat zo verholpen.

Let ook op met de kwaliteit van het hoofddeksel. Ruwer materiaal, onbedekte stukken elastiek en plastieken onderdelen kunnen schade aanrichten aan je haar. Dit leidt op zich niet tot haaruitval, maar de haarschacht raakt wel beschadigd. Met afgebroken haren als gevolg. Draag je vaak een hoofddeksel? Koop er dan één van goede kwaliteit.

Conclusie

Met de juiste voorzorgen is er geen enkele reden om geen hoofddeksels te dragen.


Zwangerschap & haar:
Als je zwanger bent, krijg je voller haar.

Je haar valt vanaf de 5de maand van de zwangerschap minder uit, waardoor het voller wordt.
Na de bevalling volgt wel een soort inhaalslag: je verliest die haren als nog en het lijkt alsof je opeens last hebt van haaruitval.

Je kunt gerust je haar verven tijdens de zwangerschap.

Er is vaak discussie over of het nu wel of niet slecht is om je haar in deze periode te kleuren.
Het is zo dat geen enkel haarcosmeticabedrijf nog producten mag gebruiken die in je hoofdhuid kunnen  trekken, dus is het niet gevaarlijk of nadelig voor het kindje.

OPENINGSUREN

 

Enkel op afspraak! 

Maandag 17u00 - 20u00
Dinsdag 9u30 - 20u00
Woensdag gesloten
donderdag 9u30 - 20u00
Vrijdag 9u30 - 18u00
Zaterdag 9u30 - 17u00
Zondag gesloten
CONTACTGEGEVENS
TELEFOON ADRES
+ 32 470 54 90 27 Eilandweg 4
  B-3950 Bocholt